Colloquium Diversity in an era of Polarization 1

 

Op 1 en 2 februari 2018 heeft aan de VU het jaarlijks terugkerende Colloquium plaatsgevonden van de onderzoekssamenwerking tussen UCLA, the University of the Free State (Zuid-Afrika) en de VU. Die samenwerking loopt al sinds 2010. Jaarlijks komen onderzoekers van genoemde universiteiten bij elkaar om hun bevindingen te delen. Dit biedt ook voor promovendi en postdocs de  mogelijkheid om met diversiteitsonderzoekers in een compleet andere context in discussie te gaan.

Op 1 februari deed zich de toch wel unieke situatie voor dat niet alleen een prominente hoofdspreker was vastgelegd, namelijk Steven Vertovec, de bedenker van het concept “Superdiversiteit”, maar dat er ook nog drie ‘opperbazen’ aanwezig waren van universiteiten waar de VU mee samenwerkt. Zo waren Gene Block en Francis Petersen, de Chancellor van UCLA en de Vice Chancellor/Rector van Free State aanwezig. Vanuit het Aurora netwerk verzorgde Herman van Goethem een keynote en nam deel aan het panel. Wat de ochtend ook bijzonder maakte was de dagvoorzitter, Jaap Winter, tot voor kort voorzitter van het College van Bestuur van de VU, en een warm pleitbezorger van diversiteitsbeleid.

Vertovecs betoog had als titel ‘Diversificatie en sociale fragmentatie’. Hierbij gaat het om toename van de sociaaleconomische ongelijkheid en daarmee gepaard gaande veranderingen in de erkenning van de rechten van vrouwen, minderheden, homo’s en lesbiennes etc. Daarnaast meer etnische, linguïstische en religieuze verschillen die bijdragen aan polarisatie.

Door de bemensing van het ochtendprogramma werd het niet zo zeer een academische gedachtewisseling tussen onderzoekers die zich met thema’s als superdiversiteit en polarisatie bezighouden, maar meer een boeiend gesprek tussen bestuurders van universiteiten die de verantwoordelijkheid dragen voor de positionering van de universiteit in belangrijke maatschappelijke thema’s.

De vertaalslag van superdiversiteit naar universitair beleid is geen makkelijke zo bleek. Hoe word je als universiteit meer een afspiegeling van de samenleving, zoals meer vrouwen aan de top en ook meer diversiteit zichtbaar in het personeelsbestand? Daarvoor is geen one size fits all oplossing beschikbaar. En de wijze waarop dat in de context van bijvoorbeeld Antwerpen wordt aangepakt biedt ook geen kant en klaar antwoord op de dilemma’s waarmee men bij UCLA wordt geconfronteerd.

Een panel van oudere heren op leeftijd die zich uitspreken over allerlei aspecten van diversiteit? Dat was wel nog een harde dobber voor het publiek. Er is blijkbaar nog een lange weg te gaan voordat ook topbestuurders van universiteiten internationaal meer diversiteit laten zien. Spontaan meldden zich twee aanwezigen om deze omissie op te vullen. Een belangrijk aandachtspunt voor de volgende conferentie die in Los Angeles plaatsvindt in Februari 2019.

Auteur: Wim Haan

Reageren op deze blogpost? Dat kan hieronder. In sommige gevallen duurt het even voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s